قالب وردپرس بیتستان پرنده فناوری
خانه » اخبار » رفع قرمزی چشم با قطره نفازولین Naphazoline
فروشگاه اینترنتی ایلیار
قطره نفازولین

رفع قرمزی چشم با قطره نفازولین Naphazoline

  • وقتی چشم‌ها رنگ خون می‌گیرد

    در این بخش از سایت ایلیار قصد داریم درباره رفع قرمزی چشم صحبت کنیم. شاید اولین و طبیعی‌ترین علت سرخ شدن چشم‌ها خستگی ناشی از کارکردن زیاد با چشم‌ها و کم‌خوابی باشد البته قرمزی چشم می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که از آن میان می‌توان به انواع عفونت‌ها، التهاب‌های خارج چشمی و داخل چشمی، خشکی چشم، تحریکات خارجی و حساسیت نیز اشاره کرد، اما در صورتی که تمام علل آن را به نحوی بتوان رد کرد ممکن است چشم‌ها حتی بدون هیچ دلیل مشخصی در برخی شرایط دچار قرمزی شود.

    اما چرا چشم‌ها ناخودآگاه قرمز می‌شود؟ یعنی به زبان ساده چه فرآیندی منجر به مشاهده سرخی در چشم می‌شود؟ دکتر محمد ریاضی‌اصفهانی، فوق‌تخصص جراحی شبکیه در پاسخ به این پرسش می‌گوید: کم‌خوابی یا استفاده بیش از حد از چشم‌ها در شرایط بد محیطی یا نور نامناسب بخصوص در مواردی که چشم فرد دچار اختلال‌هایی چون عیوب انکساری، انحرافات مخفی یا خشکی‌های خفیف چشم باشد، می‌تواند باعث تشدید ناراحتی بیمار شده و به صورت قرمزی خود را نشان دهد.

    البته در صورتی که قرمزی چشم همراه با علائم دیگری از قبیل سوزش، تورم یا کاهش دید باشد‌، لازم است از سوی چشم‌پزشک معاینه شود و از نظر وجود بیماری‌های خطرناک‌تر چشمی مورد بررسی قرار گیرد.

    عفونت‌های چشمی بر حسب محل و بافت درگیر شده می‌تواند علائم متفاوتی مانند وجود ترشحات، سوزش، احساس جسم خارجی، کاهش دید و درد داشته باشد.

     

    قطره نفازولین
    قطره نفازولین

    درمان قرمزی چشم در چند قطره

    با توجه به استفاده شایع بسیاری از افراد از قطره نفازولین برای رفع سرخی چشم، این سوال به ذهن می‌رسد استفاده خودسرانه از این قطره تا چه اندازه از سوی متخصصان چشم تائید می‌شود؟

    دکتر ریاضی در گفت‌وگو با جام‌جم با تاکید بر این‌که استفاده از قطره چشمی نفازولین برای درمان قرمزی چشم به‌طور کلی توصیه نمی‌شود، توضیح می‌دهد: استفاده از نفازولین می‌تواند باعث پوشیده شدن علائم بیماری و تشخیص دیرتر بیماری فرد شود. از سوی دیگر با گذشت زمان از میزان آثار آن کاسته می‌شود و تاثیری بر میزان قرمزی ندارد. به بیان دیگر، استفاده از آن باید با تائید چشم‌پزشک بوده و پس از بررسی چشم از نظر نوع بیماری چشمی انجام شود.

    آلودگی هوا به چشم هم سرایت می‌کند

    آلودگی هوا که به معضل بزرگ کلانشهر‌ها تبدیل شده است، فقط آثار خود را در قلب و ریه‌ها بروز نمی‌دهد، بلکه می‌تواند منجر به بروز نشانه‌هایی چون سرخی‌، سوزش و حتی عفونت در چشم‌ها شود؛ یعنی آلودگی هوا می‌تواند با تحریک چشم‌ها ایجاد سوزش، قرمزی و اشک‌ریزش شود.

    اما دکتر ریاضی به راهکاری برای محافظت از آسیب‌پذیری چشم‌ها در چنین وضعی اشاره می‌کند و می‌گوید: در این حالت بهترین راه، محافظت از چشم‌ها با قرار نگرفتن در معرض مستقیم آلودگی با امتناع از تردد در شهر طی ساعت‌ها و روزهای بسیار آلوده است. در مواردی که آلودگی هوا باعث تحریک شدید چشم‌ها شده باشد، می‌توان با استفاده از قطره‌های اشک مصنوعی یا محلول‌های شست‌وشو اقدام به شست‌وشوی چشم کرد. در این حال، استفاده از محلول‌های بدون نگهدارنده می‌تواند عوارض کمتری داشته باشد.

    چشم‌های همیشه سرخ

    شاید پرسش شما هم این باشد اگر سرخی چشم تکرار و ادامه داشته باشد، باید ‌دنبال چه دلایلی گشت؟

    به گفته متخصصان چشم، تمام عواملی که به نحوی بتواند باعث گشادشدن عروق بدن و ازجمله چشم شود و نیز عواملی که باعث ایجاد التهاب در بافت‌های بدن می‌گردد، منجر به قرمزی چشم نیز می‌شود .

    البته دکتر ریاضی بر تاثیر برخی داروها در بروز قرمزی چشم نیز تاکید کرده و می‌گوید: داروها نیز با مکانیسم‌های مختلف می‌تواند باعث قرمزی چشم شود. برخی از داروها با اثر بر عواملی که موجب تنظیم قطر عروق می‌شود، می‌تواند موجب گشادی عروق شود. از طرف دیگر، برخی داروها می‌تواند باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن شده و در بافت‌های مختلف بدن و مخاط‌ها و از جمله چشم باعث قرمزی، سوزش یا حتی زخم‌های شدید شود.

    استرس به جان چشم ها هم می‌افتد

    از آنجا که استرس می‌تواند بر سیستم‌های مختلف بدن اثر گذاشته و تغییراتی در دستگاه عصبی خودکار، هورمون‌های مختلف و سیستم ایمنی بدن داشته باشد، به‌طور غیرمستقیم نیز می‌تواند باعث تشدید بسیاری از بیماری‌های چشمی یا حتی ایجاد برخی از آنها شود.

    پس مراقبت از چشم‌ها، پیشگیری از بروز بیماری‌های ناشی از عفونت و آلودگی، معاینه‌های دوره‌ای چشم‌ها براساس سن و بیماری زمینه‌ای، جلوگیری از مصرف خودسرانه داروهای چشمی و توجه به توصیه‌های متخصصان می‌تواند از حاد شدن مشکلات و عوارض ساده و قابل رفع چشمی جلوگیری کند.

     

    قطره چشمی نفازولین
    قطره چشمی نفازولین

    قطره چشمی نفازولین دی پی ۰٫۱% ۱۰ میلی لیتر

    نفازولین (به انگلیسی:Naphazoline) به صورت مایع، نام مصطلح ۱-نفتیل متیل ۲-هیدروکلرید ایمیدازولین است. این دارو در گروه دارویی-درمانی داروهای مقلد سمپاتیک، ضداحتقان و تنگ کننده عروق چشم طبقه بندی می شود و به صورت قطره استریل چشمی تجویز می شود.

    موارد مصرف نفازولین

    قطره چشمی نفازولین به صورت محلول های یک دهم درصد برای تسکین موقت  احتقان، خارش و تحریکات خفیف بینی و چشم ناشی از آلرژی به عوامل محیطی، سرماخوردگی، گردو غبار، دود، باد، شناوری، عدسیهای تماسی یا مطالعه و رانندگی زیاد استفاده می شود. این دارو برای تخفیف علائم رینیت و سینوزیت نیز بکار می رود.

    مکانیسم اثر نفازولین

    نفازولین یک آمین مقلد سمپاتیک است که با تحریک مستقیم گیرنده های آلفای موجود در شریانچه ها، موجب تنگ شدن این عروق و رفع احتقان چشم یا بینی می گردد.

    فارماکوکینتیک نفازولین

    اثر دارو بعد از حدود ۱۰ دقیقه شروع می شود و حدود ۶-۲ ساعت ادامه می یابد.

    منع مصرف نفازولین

    در گلوکوم با زاویه باریک(مگر شرایط خاص) نباید مصرف شود.

    عوارض جانبی نفازولین

    سوزش موقت چشم، خشکی مخاط بینی، واکنشهای افزایش حساسیت،افزایش فشار داخل چشم، قرمزی چشم، سردرد، تهوع، خستگی، تعریق، و افزایش فشار خون از عوارض این دارو هستند.

    تداخلات دارویی نفازولین

    مصرف توام دارو با ماپروتیلین و ضدافسردگی های سه حلقه ای، احتمال بالا رفتن فشار خون را (درصورت جذب سیستمیک قابل توجه) زیاد می کند.

    هشدار ها نفازولین

    ۱٫ استفاده از این دارو در کودکان و نوزادان، ‌به دلیل امکان بروز ضعف سیستم عصبی مرکزی و در نتیجه اغماء و کاهش شدید دمای بدن، توصیه نمی شود.
    ۲٫ مصرف مکرر قطره بینی این دارو به مدت چند روز،‌ ممکن است باعث احتقان و آبریزش واجهشی بینی شود.
    ۳٫ مصرف دارو بیشتر از مقدار تجویز شده و یا برای مدتی طولانی تر از ۷۲ ساعت توصیه نمی شود.

    چگونه قطره ها را در چشم بریزید

     در ابتدا ممکن است ریختن قطره ها در چشم مشکل به نظر برسد اما با تمرین آسانتر می شود.
    سر خود را به عقب خم کنید. و پلک تحتانی خود را بکشید تا یک فضا ایجاد شود.
    قطره را به داخل این فضا بیندازید، بدون اینکه نوک قطره چکان با چشم یا پلک شما تماس یابد. (به منظور جلوگیری از آلودگی ظرف قطره)
    چشمان خود را ببندید (پلک نزنید) و نقطه ای که پلک به بینی وصل می شود را فشار دهید و این عمل را برای ۲ تا ۳ دقیقه ادامه دهید.
    قبل از بازکردن چشم ها قطره جذب نشده و اشک را از پلک های بسته با دستمال کاغذی تمیز پاک کنید. سپس چشم هایتان را باز کنید. چنانچه بایستی بیش از یک نوع قطره را در یک زمان استفاده کنید. قبل از استفاده از قطره دوم ۳ تا ۵ دقیقه صبر کنید.
    قطره های خنک معمولا خارش چشم را بیشتر تسکین می دهند. قطره های چشمی را در یخچال نگهداری کنید.

    توصیه های دارویی نفازولین

    در هنگام مصرف این دارو باید به نکات زیر توجه کرد:

      • درصورت کدر شدن یا تغییر رنگ محلول از مصرف آن خودداری کنید.
      • به علت برخی عوارض این دارو در بیماران مبتلا به دیابت بیماری های  قلبی عروقی  پرکاری تیروئید  عفونت یا .صدمه  به چشم و فشار خون بالا  این دارو حتما باید با تجویز پزشک صورت گیرد.
      • از مصرف این دارو در کودکان ونوزادان خودداری کنید.
      • برای استفاده از این دارو ابتدا دستها را بشویید  بیمار را به پشت بخوابانید و یا سر وی را به عقب خم کنید و از او بخواهید که به سقف نگاه کند  پلک تحتانی اش را به سمت پایین بکشید و قطره را در فضای ایجاد شده بریزید و از تماس نوک و یا سرپوش قطره چکان  انگشتان یا هر سطح دیگری  با چشم بیمار  جلوگیری   کنید و بعد از مصرف در آن را محکم  ببنید.
      • دارو را بیش از مقدار توصیه شده مصرف نکنید و به طور کلی نباید بدون دستور پزشک بیش از سه  چهار روز درمان را ادامه دهید.
      • در صورتی که تحریک چشم ادامه داشت  یا بد تر شد  به پزشک مراجعه کنید.
      • درمان با این دارو را نباید بیش از ۴-۳ روز ادامه دارد، ‌مگر اینکه پزشک دستور داده باشد.
        مصرف این دارو در کودکان و نوزادان توصیه نمی شود.
    در دمای ۱۵ الی ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری شود و از یخ زدگی جلوگیری شود.
    قطره چشمی : هر سه تا چهار ساعت ، یک قطره داخل پلک پایین ریخته شود .

    دارو های هم گروه نفازولین

     Naphazoline+Antazoline
     Oxymetazoline
     Propylhexedrine

     Tetryzoline

    رفع قرمزی چشم با نفازولین
    رفع قرمزی چشم با نفازولین
    استفاده از قطره نفازولین جهت رفع قرمزی چشم و عوارض آن
    همچنین بخوانید : تمامی اطلاعات دارویی را بشناسید
    معاون پژوهشی مرکز تحقیقات چشم بیمارستان رسول اکرم(ص) به استفاده کنندگان از لنزهای تماسی چشم توصیه کرد:استفاده از قطره نفازولین جهت رفع قرمزی چشم بدون توصیه چشم پزشک و دانستن علت قرمزی چشم سبب تشخیص دیررس و عوارض می شود.
    دکتر محسن بهمنی کشکولی با اعلام این مطلب افزود:هرگونه قطره می بایست پس از معاینه توسط پزشک تجویز شود.و در مواقعخشکی چشم می توان از قطره اشک مصنوعی ترجیحا بدون ماده نگهدارنده استفاده کرد که در بازار ایران فعلا تنها یک نوع خاص از قطره اشک مصنوعی بدون ماده نگهدارنده وجود دارد.
    دکتر بهمنی در مورد علت قرمزی چشم نیز گفت:در مواقعی که لنز به طور مناسب روی قرنیه قرار نگرفته است، چند ساعت پس از قرار گرفتن در چشم به دلیل آن که فرآیند اکسیژن رسانی به سهولت انجام نمی شود،فرد احساس جسم خارجی در چشم خود کرده و چشم دچار قرمزی می شود.وی مهمترین اقدام برای جلوگیری از این پدیده را تعیین اندازه های قرنیه علاوه بر شماره لنز برشمرد و اظهار داشت:هیچ فردی بدون معاینه قبلی چشم و معاینه دقیق پس از آن، از لنز تماسی استفاده نکند.دکتر بهمنی همچنین در مورد عوارض شایع پس از انجام عمل لیزیک گفت:یکی از شایع ترین عوارض عمل لیزیک، خشکی چشم است، اما تاری و بی ثباتی در چند هفته اول نیز از دیگر عوارض این عمل جراحی به شمارمی رود.
    این چشم پزشک همچنین توصیه کرد:بهتر است افراد پس از عمل جراحی از قطره های اشک مصنوعی بدون ماده نگهدارنده استفاده کنند.وی در مورد مضرات قطره های اشک مصنوعی با ماده نگهدارنده یادآور شد:تحمل این قطره ها در مواردی که استفاده مکرراز قطره اشک مصنوعی لازم است به دلیل ایجاد حساسیت دشوار می باشد.دکتر بهمنی ادامه داد:
    در صورتی که ثابت شود فرد دچار خشکی چشم است، در موارد شدید استفاده از لنزممنوع است و در موارد خفیف استفاده از قطره های اشک مصنوعی و کاهش طول مدت استفاده از لنز توصیه می شود.

    حتما بعد از خواندن رفع قرمزی چشم با قطره نفازولین Naphazoline نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. تا در پست های بعدی از آن ها استفاده کنیم.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مطلب پیشنهادی

    خرید هدیه برای همسر باردار

    هدیه برای همسر و خانم باردار چی بخریم ؟

    درخرید و انتخاب هدیه برای همسر باردار باید تبحر و تجربه کافی داشته باشید و با …