قالب وردپرس بیتستان پرنده فناوری
خانه » بازرگانی » اینکوترم CFR در حمل بین المللی کالا چیست ؟
فروشگاه اینترنتی ایلیار
اینکوترم CFR در حمل بین المللی
اینکوترم CFR در حمل بین المللی

اینکوترم CFR در حمل بین المللی کالا چیست ؟

  • اینکو تِرمز (به انگلیسی: Incoterms) یک کلمه مرکب است که از ترکیب سه کلمه انگلیسی «International Commercial Terms» به معنی اصطلاحات بین‌المللی بازرگانی تشکیل شده‌است و به صورت گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    یکی از مسائل اساسی در خرید و فروش بین المللی تفکیک وظایف خریدار و فروشنده است، که چون لزوما قوانین کشور وارد کننده و صادر کننده در آن حاکم نیست طبق عرف جهانی از قوانین اینکوترمز پیش روی می شود.

    اینکوترمز به مسائل مرتبط با حمل کالا از فروشنده به خریدار پاسخ می‌دهد. مسائلی شامل حمل کالاها، ترخیص کالا، واردات و صادرات کالاها، اینکه چه کسی مسئول پرداخت می‌باشد و اینکه ریسک جابجایی و انتقال کالا در مراحل مختلف حمل بر عهده چه کسی می‌باشد. اصطلاحات مختلف اینکوترمز معمولاً با ذکر مکان‌های جغرافیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد نه عناوین مرتبط با جابجایی. اینکوترمز توسط اتاق بازرگانی بین‌المللیInternational Chamber Of Commerce تهیه و تدوین شده‌است.

    این اصطلاحات برای تفکیک هزینه‌ها و مسئولیت‌ها بین فروشنده و خریدار استفاده می‌شود.

    روش های بین امللی حمل محموله های صادراتی و وارداتی

    روش های متداول حمل محموله های صادراتی و وارداتی به شرح زیر می باشد.

    • گروه E – تحویل کالا در نقطه عزیمت در مبدأ:
      • ​EXW (مخفف Ex Works): تحویل کالا در نقطه عزیمت در مبدأ ( محل کار).
    • گروه F – تحویل کالا به خریدار بدون پرداخت کرایه حمل در مبدأ :
      • ​FCA (مخفف Free Carrier) : تحویل کالا به حمل کننده در مبدأ ( تحویل کالا داخل کامیون، ریل و هواپیما) . با توجه به اینکه محل تحویل کشور خریدار باشد، بارگیری با خریدار است و نقطه ریسک می‌باشد. هزینه حمل و بیمه با خریدار است. عقد قرارداد حمل و بیمه با خریدار (نه الزاما).
      • FAS (مخفف اصطلاح Free Alongside Ship): تحویل کالا در کنار کشتی در مبدأ. محل خاتمه ریسک فروشنده کنار کشتی در بندر است. هزینه حمل و بیمه با خریدار است. عقد قرارداد حمل و بیمه و بازرسی با خریدار است.
      • FOB (مخفف اصطلاح Free On Board): تحویل کالا در عرشه کشتی در مبدأ. فروشنده وقتی کالا را از روی نرده کشتی عبور داد ریسک خود را خاتمه داده‌است. هزینه حمل و بیمه با خریدار است. عقد قرارداد حمل از بندر تحویل و بیمه و بازرسی با خریدار است.
    • ​گروه C – تحویل کالا در مبدأ به خریدار با پرداخت کرایه حمل :

    CFR (مخفف اصطلاح Cost and Freight): ارزش و کرایه حمل تا مقصد. C&F سابق است ولی مخصوص حمل دریایی .کالا وقتی از روی نرده کشتی عبور می‌کند (بارگیری می‌شود) مسئولیت فروشنده خاتمه میابد .

    هزینه بیمه با خریدار است .

    هزینه حمل با فروشنده‌ است .

    عقد قرارداد بیمه با خریدار است .

    و عقد قرارداد حمل با فروشنده .

    CFR دقیقا مانند FOB است فقط هزینه حمل را ابتدا در مبدا خریدار باید بپردازد.

      • CIF (مخفف اصطلاح Cost, Insurance and Freight): ارزش، بیمه و کرایه حمل تا مقصد. مخصوص حمل دریایی می‌باشد. کالا وقتی از روی نرده کشتی بارگیری می‌شود مسئولیت فروشنده خاتمه میابد. هزینه حمل و بیمه با فروشنده‌است. عقد قرارداد حمل و بیمه با فروشنده‌است.
      • CPT (مخفف اصطلاح Carriage Paid To): تحویل با پرداخت کرایه حمل تا مقصد. حمل مرکب ولی بیشتر برای طرق زمینی یا هوایی استفاده می‌شود. ریسک و مسئولیت فروشنده زمانی که کالا را تحویل اولین حمل کننده می‌دهد خاتمه میابد. هزینه حمل با فروشنده تا نقطه معین طبق قرارداد. هزینه بیمه خریدار. عقد قرارداد بازرسی با خریدار است.
      • CIP (مخفف اصطلاح Carriage and Insurance Paid to): تحویل با پرداخت کرایه حمل و بیمه تا مقصد. روش حمل مرکب می‌باشد. ریسک و مسئولیت فروشنده زمانی که کالا را به نقطه توافق شده می‌رساند خاتمه میابد. هزینه بیمه و حمل با فروشنده‌است. عقد قرارداد بیمه و حمل با فروشنده‌است. عقد قرارداد بازرسی با خریدار است.
    • ​گروه D – تحویل کالا در مقصد :
      • DAF (مخفف اصطلاح Delivered At Frontier): تحویل در مرز ( مرز تعیین شده ).
      • DES (مخفف اصطلاح Delivered Ex Ship): تحویل در عرشه کشتی ( در مقصد ).
      • DEQ (مخفف اصطلاح Delivered Ex Quay): تحویل در اسکله ( در مقصد ).
      • DDU (مخفف اصطلاح Delivered Duty Unpaid): تحویل در مقصد بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی.
      • DDP (مخفف اصطلاح Delivered Duty Paid): تحویل در مقصد با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی.
    اینکوترم CFR چیست

    در این مقاله قصد داریم مفصل درباره روش حمل با CFR صحبت کنیم.

    اینکوترم CFR چیست ؟

    COST AND FREIGHT

    معنی اینکوترمز CFR 2010 چیست ؟

    هزینه(ارزش کالا) و کرایه حمل تا بندر مقصد

    شرایط اینکوترم حمل CFR چیست ؟

    معنی CFR در بازرگانی یعنی «هزینه (ارزش کالا) و کرایه حمل تا بندر مقصد» یعنی اینکه فروشنده ، کالا را روی عرشه کشتی تحویل می دهد ، یا کالایی را که قبلاً بدین ترتیب تحویل شده تهیه و فراهم می کند.

    • محل تحویل: بندر حمل و نقل؛
    • حمل و نقل: فروشنده مسئول است؛
    • بیمه: خریدار مسئول است؛
    • روش های صادرات: فروشنده مسئول است؛
    • روش های واردات: خریدار مسئول است؛

    فروشنده باید قرارداد حمل کالا را منعقد و هزینه ها و کرایه حمل Freight Charge لازم تا رسیدن کالا به بندر مقصد تعیین شده را بپردازد.

    قیمت CFR چیست ؟

    قیمت CFR = ارزش کالا + قیمت حمل از داخل کارخانه یا انبار تا روی عرشه کشتی (شامل هزینه های گمرکی ، THC ، هزینه های بندری ) + هزینه حمل دریایی تا بندر مقصد

    وظایف فروشنده در ترم CFR

    وظایف فروشنده در ترم CFR

    وظایف کلی فروشنده در اینکوترمز CFR

    الف – ۱ : تهیه کالا مطابق قرارداد
    فروشنده باید کالا و سیاهه تجاری، یا پیام الکترونیکى معادل آن را طبق قرارداد فروش و همینطور هر گونه گواهى مطابقت دیگرى را که ممکن است در این قرارداد درخواست شده باشد، تهیه کند.

    فروشنده در ترم حمل بین المللی CFR باید کالا و سیاهه بازرگانی (Invoice) را مطابق قرارداد فروش تهیه هر گونه مدرک مطابق دیگری را که ممکن است طبق قرارداد لازم باشد، تهیه کند.

    الف – ۲ :‌ مجوزها، اجازه‌نامه‌ها و تشریفات
    تعهد فروشنده در اخذ پروانه ها، مجوزها، گواهی های امنیتی و سایر تشریفات در اینکوترمز CFR

    بسته به مورد، فروشنده درترم حمل CFR باید به هزینه و ریسک خود هرگونه پروانه صدور یا سایر مجوزهای رسمی را گرفته و کلیه تشریفات گمرکی لازم برای صدور کالا را انجام دهد.

    فروشنده باید به مسئولیت و هزینه خود، هر گونه مجوز یا دیگر اجازه‌نامه رسمى براى صدور کالا را اخذ کند و در صورت اقتضاء کلیه تشریفات گمرکى لازم جهت صدور آن را انجام دهد.

    الف – ۳ : قرارداد حمل و بیمه
    مسئولیت فروشنده در عقد قرارداد های حمل و بیمه در ترم CFR
    فروشنده طبق شرایط متداول و به هزینه خود، قرارداد حمل کالا را به بندر مقصد مقرر، از راه عادی، به وسیله کشتى اقیانوس پیما (یا بسته به مورد به وسیله کشتى ویژه آبراههاى داخلی)، از نوعى که معمولاً براى حمل کالاى موصوف در قرارداد مورد استفاده قرار مى‌گیرد، منعقد سازد

    الف) قرارداد حمل در ترم CFR بر عهده کیست ؟
    شخص فروشنده باید قرارداد حمل کالا از نقطه تحویل توافق شده، در صورت وجود در محل تحویل به مقصد تعیین شده یا، در صورت توافق، به هر نقطه در بندر مذکور، را منعقد یا تهیه کند.

    قرارداد حمل باید طبق شرایط معمول به هزینه فروشنده تنظیم گردد و حمل باید از مسیر های متداول که با کشتی معمولاً برای حمل کالای فروخته شده مورد استفاده قرار می گیرد؛ صورت گیرد.

    ب) قرارداد بیمه در ترم CFR بر عهده کیست ؟
    طرف فروشنده وظیفه ای در برابر خریدار برای بستن قرارداد بیمه نداردبا این حال، فرشنده باید به درخواست، هزینه ( در صورت وجود) و ریسک خریدار، اطلاعاتی را که خریدار برای تهیه بیمه لازم دارد در اختیار وی قرار دهد.

    الف – ۴ : تحویل دادن
    الف تحویل دادن کالا توسط فروشنده در اینکوترمز CFR

    فروشنده باید کالا را در بندر بارگیرى و در تاریخ یا ظرف مدت توافق شده روى عرشه کشتى تحویل دهد.

    فروشنده در ترم CFR باید کالا را روی عرشه کشتی تعیین شده توسط خریدار در محل بارگیری تعیین شده  توسط وی، در صورت وجود، در محل حمل تعیین شده تحویل دهد یا کالایی را که بدین ترتیب تحویل شده تهیه کند. فروشنده باید در هر صورت کالا را در تاریخ یا ظرف مهلت توافق شده و طبق عرف بندر تحویل دهد.

    الف – ۵ : انتقال خطر
    انتقال ریسک از فروشنده به خریداد در اینکوترمز CFR
    فروشنده باید با رعایت مفاد ماده (۵) از قسمت ب، همه گونه خطر از میان رفتن یا آسیب دیدن کالا را تا زمانى که از لبه کشتى در بندر بارگیرى عبور کند، تقبل نماید.

    طرف فروشنده کلیه ریسک های ناشی از فقدان یا خسارت وارده به کالا را تا زمانی که کالا طبق مفاد بند ۴ تحویل شده، به استثنا مواردی که که در بند ب ۵ تشریح شده است، می­پذیرد.

    ۶٫الف تخصیص هزینه های که در اینکوترمز CFR برعهده فروشنده است

    الف) کلیه هزینه های مربوط به کالا را تا زمان تحویل آن طبق مفاد بند الف ۴، به غیر از هزینه های قابل پرداخت بوسیله خریدار مندرج در بند ب ۶

    ب)کرایه حمل و سایر هزینه های ناشی از مندرجات بند ۳ ، شامل هزینه های بارگیری روی عرشه و هرگونه هزینه تخلیه کالا در بندر توافق شده که طبق قرارداد حمل به حساب فروشنده منظور شده؛

    الف – ۷ : اطلاع به خریدار
    بارنامه Bill of leading

    فروشنده باید به خریدار در این مورد که کالا طبق ماده (۴) از قسمت الف تحویل داده شده است، اطلاع کافى بدهد. و همینطور هر گونه اطلاع مورد نیاز دیگرى را در اختیار خریدار بگذارد که به او امکان مى‌دهد اقداماتى را که معمولاً براى تحویل گرفتن کالا ضرورى هستند، به عمل آورد.

    Shipper (فروشنده)  باید به هزینه خود ، سند متداول حمل به بندر مقصد توافق شده را بدون تاخیر در اختیار خریدار قراردهد.

    سند حمل باید در برگیرنده کالای موضوع قرارداد باشد، تاریخ آن در محدوده مدت توافق شده برای حمل تنظیم شده باشد و خریدار را قادر به دریافت کالا از حمل کننده در بندر مقصد نماید.

    خریدار باید بتواند کالای بین راه را با انتقال سند یا با اطلاع به حمل کننده به خریدار بعدی بفروشد مگراینکه توافق دیگری شده باشد.

    در صورتی که سند حمل مذکور به صورت قابل معامله و در چندین نسخه اصل صادر شده باشد، نسخ کامل سند حمل به خریدار ارائه شود.
    ۸٫الف سند تحویل در اینکوترمز CFR

    فروشنده وظیفه ای در برابر خریدار ندارد.

    ۹٫الف بازبینی-بسته بندی-علامت گذاری در ترم CFR
    Shipper (فروشنده) باید هزینه های آن دسته از عملیات بازبینی ( از قبیل بازبینی کیفیت،اندازه گیری،توزیع، شمارش)را که برای تحویل کالا مطابق بند الف ۴لازم است، همچنین هزینه هرگونه بازرسی پیش از حمل را که بنا به دستور مقامات کشور صادرکننده اجباری اعلام شده، بپردازد.

    هزینه بسته بندی
    شیپر(فروشنده) باید کالا را به هزینه خود بسته بندی کند، مگراینکه در تجارت خاصی، حمل کالای فروخته شده بدون بسته بندی معمول باشد. فروشنده می­تواند کالا را ماسب با نحوه حمل بسته بندی کند، مگراینکه خریدار نوع بسته بندی خاصی را قبل از انعقاد قرارداد فروش به به اطلاع فروشنده رسانده باشد. بسته بندی باید به نحو مناسبی علامت گذاری شود.

    ۱۰٫الف وظیفه فروشنده برای کمک به اخذ اطلاعات و پرداخت هزینه های مربوطه در اینکوترمز CFR
    شیپر ( فروشنده ) باید، بسته به مورد، به موقع و بنا به در خواست، ریسک و هزینه خریدار هرگونه سند و اطلاعات، از جمله اطلاعات امنیتی کالا را که خریدار برای ورود کالا و یا حمل آن ها به مقصد نهایی لازم دارد، در اختیارش قراردهد یا در گرفتن آنها به وی کمک کند.

    فروشنده باید کلیه هزینه هایی را که خریدار برای گرفتن اسناد و اطلاعات طبق بند ب۱۰متقبل شده به وی بپردازد.

    وظایف خریدار در ترم CFR

    وظایف خریدار در ترم CFR

    ب – ۱ : پرداخت قیمت
    وظایف کلی خریدار در اینکوترمز CFR
    خریدار باید قیمت کالا را به گونه مقرر در قرارداد فروش پرداخت کند.

    خریدار در ترم حمل بین المللی CFR باید قیمت کالا را به ترتیبی که در قرارداد فروش پیش بینی شده، بپردازد.

    معادل الکترونیکی اسناد، اگر مورد توافق طرفین قرار گرفته و معمول باشد، می­تواند جایگزین تمام مدارک اشاره شده در بند های ب ۱- ب۱۰ شود.

    ب – ۲ : مجوزها، اجازه‌نامه‌ها و تشریفات
    تعهدات خریدار در اخذ پروانه ها، مجوزها، گواهی های امنیتی و سایر تشریفات در اینکوترمز CFR
    خریدار باید به مسئولیت و هزینه خود، هر گونه مجوز یا دیگر اجازه‌نامه رسمى براى ورود کالا را اخذ کند و در صورت اقتضاء کلیه تشریفات گمرکى جهت ورود کالا و ترانزیت آن از هر کشورى را انجام دهد.

    طرف خریدار در ترم CFR باید به هزینه و ریسک خود و در صورت لزوم هرگونه پروانه صدور و ورود کالا یا سایر مجوزهای رسمی، از جمله گواهی های امنیتی را گرفته و تمام تشریفات گمرکی برای صدور کالا را انجام دهد.

    ۳٫ب مسئولیت خریدار در عقد قرارداد های حمل و بیمه در ترم CFR

    قرارداد حمل در ترم CFR برعهده کیست ؟

    شخص خریدار وظیفه ای در برابر فروشنده برای انعقاد قرارداد حمل ندارد. هزینه های حمل به عهده فروشنده است

    قرارداد بیمه در ترم CFR برعهده کیست ؟

    خریدار وظیفه ای در برابر فروشنده برای انعقاد قرارداد بیمه ندارد. هزینه بیمه بر عهده خریدار است

    بااین حال خریدار باید به محض در خواست فروشنده اطلاعات لازم برای بستن قرارداد بیمه را در اختیار وی قراردهد.

    ۴٫ب تحویل گرفتن کالا توسط خریدار در اینکوترمز CFR

    خریدار در ترم CFR  باید هنگامی که کالا طبق بند الف ۴ تحویل شد، آن را تحویل بگیرد و کالا را طبق بندر مقصد تعیین شده از حمل کننده دریافت نماید.

    ۵٫ب انتقال ریسک از فروشنده به خریدار در اینکوترمز CFR
    Consignee (خریدار) کلیه ریسک های ناشی از فقدان یا خسارت وارده به کالا را از زمانی که کالا طبق بند الف ۴ تحویل شده می­پذیرد.

    در صورت کوتاهی خریدار نسبت به ارائه اطلاعیه مندرج در بند ب۷، وی باید کلیه ریسک های ناشی از فقدان یا خسارت وارده به کالا از تاریخ توافق شده یا تاریخ انقضای دوره توافق شده برای تحویل را بپذیرد، مشروط برآنکه کالا به طور آشکار به عنوان کالای موضوع قرارداد شناسایی شده باشد.

    ب تخصیص هزینه هایی که در اینکوترمز CFR بر عهده خریدار است

    خریدار باید باتوجه به شرایط مندرج در بند ۳ هزینه های زیرا بپردازد:

    الف) کلیه هزینه های مربوط به کالا از زمان تحویل آن طبق بند ۴، بسته مورد، به استثنای هزینه های انجام تشریفات گمرکی لازم برای صدور از جمله کلیه عوارض، مالیات ها و سایر هزینه های قابل پرداخت هنگام صدور طبق مندرجات بند ۶؛

    ب) کلیه هزینه ­ها و مخارج مربوط به کالا در حین حمل تا رسیدن آن به بندر توافق شده در مقصد، مگر اینکه هزینه ها و مخارج مذکور طبق قرارداد حمل به حساب فروشنده باشد؛

    هزینه های گمرکی
    بسته به مورد، هزینه های تشریفات گمرکی لازم برای صدور کالا، همچنین کلیه عوارض، مالیات ها و سایر هزینه های قابل پرداخت هنگام صدور و هزینه های حمل کالا ازهر کشوری که طبق قرارداد حمل به حساب فروشنده است؛ بپردازد.

    ب اطلاع به فروشنده در ترم CFR
    Cnee (مخفف Consignee یا همان خریدار) در روش حمل بین المللی CFR  باید در مواقعی که حق تعیین زمان حمل کالا و یا نقطه دریافت کالا در بندر مقصد تعیین شده را دارد، اطلاعات کافی در این موارد به فروشنده بدهد.

    ب ارائه مدرک تحویل در ترم CFR

    شخص خریدار باید سند حمل( بارنامه دریایی Bill of Leading ) ارائه شده طبق مفاد بند الف ۸ را در صورتی که مطابق با شرایط قرارداد باشد بپذیرد.

    ب بازرسی کالا توسط فروشنده در اینکوترمز CFR

    سمت خریدار باید هزینه هرگونه بازرسی پیش از حمل اجباری، از جمله بازرسی را که به دستور مقامات کشور صادر کننده، اجباری اعلام شده، بپردازد. هزینه بازرسی پیش از حمل به عهده خریدار است

    ب وظیفه خریدار برای کمک به اخذ اطلاعات و پرداخت هزینه های مربوطه در اینکوترمز CFR
    خریدار باید در زمان مناسب هرگونه اطلاعات امنیتی محموله را که فروشنده ممکن است طبق مفاد بند الف ۱۰لازم داشته باشد، به وی اطلاع دهد.

    طرف خریدار باید تمام هزینه هایی را که فروشنده برای تهیه یا به عنوان کمک برای گرفتن اسناد و اطلاعات طبق مفاد بند الف ۱۰ متقبل شده بازپرداخت نماید.

    Consignee (خریدار)باید، بسته به مورد، در زمان مناسب و بنا به درخواست، هزینه و ریسک فروشنده هرگونه سند یا اطلاعات، از جمله اطلاعات مرتبط با امور امنیتی را که فروشنده برای حمل و صدور کالا و انتقال آن از هر کشوری نیاز دارد، تهیه یا در اخذ آنها به وی کمک کند.

    انتقال ریسک و هزینه در ترم حمل بین المللی محموله CFR کجاست ؟

    این اصطلاح دارای دو نقطه ی مهم و حیاتی است زیرا که ریسک و هزینه در دو نقطه مختلف منتقل می شوند. در حالی که بندر مقصد همیشه در قرارداد درج و مشخص می شود ، ممکن است اشاره ای به بندر حمل (بارگیری) یعنی محل انتقال ریسک به خریدار نشود.

    اهمیت بندر مقصد (ِDischarge Port)در ترم حمل CFR

    طرفین به خوبی می دانند که اگر این بندر اهمیت خاصی برای خریدار دارد، باید آن را به روشن ترین شکل ممکن در قرارداد مشخص کنند. زیراکه هزینه ها تا نقطه ی مذکور به عهده ی فروشنده است. فروشنده می داند که باید قرارداد حملی تهیه کند که دقیقاً با نقطه ی مزبور منطبق باشد.

    هزینه تخلیه کالا در بندر مقصد 

    اگر فروشنده بر اساس قرارداد حمل، هزینه تخلیه کالا در بندر مقصد را پرداخت کرده باشد حق بازپرداخت هزینه مذکور را از خریدار ندارد مگر اینکه توافق دیگری بین طرفین به عمل آمده باشد.

    فروشنده در ترم حمل محموله CFR بار را کجا باید تحویل بدهد ؟

    فروشنده ملزم است که کالا را روی عرشه کشتی تحویل دهد یا کالایی را که قبلاً بدین ترتیب برای حمل به مقصد تحویل شده، فراهم کند.

    طرف فروشنده ملزم به انعقاد قرارداد حمل یا تهیه چنین قراردادی است. اشاره به مفهوم «تهیه یا فراهم کردن» در این اصطلاح برای تداعی مفهوم فروش پیاپی (فروش زنجیره ای) به ویژه در تجارت کالاهای فله (کالاهای کشاورزی، مواد نفتی، فلزات و مانند آن) است.

    آیا روش خرید کالا اینکوترمز CFR برای حمل دریایی مناسب است ؟

    در ترم CFR مواردی که کالا در نقطه ای غیر از عرشه کشتی به حمل کننده تحویل می شود، برای مثال کالای بارگیری شده در کانتینر که معمولاً در پایانه حمل تحویل می شود، مناسب نیست. در اینگونه موارد باید از اینکوترم CPT استفاده شود.

    ترخیص کالا در ترم CFR بر عهده کیست ؟

    مفهوم CFR، بسته به مورد، فروشنده را ملزم می کند که کالا را برای صدور ترخیص کند. با این حال ، فروشنده وظیفه ای برای انجام ترخیص کالا برای ورود، پرداخت هر گونه عوارض واردات یا انجام هر گونه تشریفات گمرکی واردات را ندارد.

    جدول اینکوترمز ۲۰۱۰ 

    The Incoterms 2016 are organized into two categories:

    for all modes of transport:

    EXW – Ex Works

    FCA – Free Carrier

    CPT – Carriage Paid To

    CIP – Carriage Paid, Insurance

    DAT – Delivered at Terminal (new)

    DAP – Delivered

    at Place (new)

    DDP – Delivered Duty Paid

    only by sea:

    FAS – Free Alongside Ship

    FOB – Free On Board

    CFR – Cost and Freight

    CIF – Cost, Insurance and Freight

    اینکوترم CFR در حمل بین المللی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    مطلب پیشنهادی

    ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران

    راهنمای ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران

    امروز مخوام بهتون آموزش بدم چظور در سامانه جامع تجارت برای واردات کالا ثبت نام …

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.